Epilarea

Standard

Epilarea este unul dintre subiectele foarte la modă în perioada aceasta, și asta deoarece în sezonul cald expunem cea mai multă piele, piele care cere a fi îngrijită și epilată.

Pornind de la metodele de epilare, acestea sunt deja arhiconuscute: epilarea cu lama (rasul), cremă depilatoare,  ceara caldă ori bezni cu ceară rece, epilarea cu zahăr, cu epilatorul ori mai nou epilarea definitivă.

Metodele încercate de mine până acum sunt:

*lama de ras: epilarea cu lama de ras este o metodă foarte rapidă, insa personal, prefer să dureze mai mult ori să sufăr puțin dacă asta înseamnă rezultate de durată. În cazul meu, părul odată ras începe să crească a doua zi și crește țepos. E adevărat, după ce ne radem, pielea este muuult mai fină, însă rasul nu este printre metodele mele preferate,

* crema depilatoare: nu-mi place fiindca nu ii prea găsesc rostul. Mai rapid este cu lama, însă avantajul cremei este că nu ne tăiem. Pănă acum am încercat creme depilatoare doar de la două firme, una miroasea extrem de urât iar mirosul mai era și persistent (probabil recunoașteți firma :P), iar a doua nu avea absolut nici un efect.

* benzile depilatoare: benzile cu ceară rece, care, cel puțin pentru mine, sunt o binecuvântare. Este un procedeu care doar, însă te obișnuiești și eu zic că merită , fiindca părul crește apoi mult mai rar, mai fin si mult mai încet. Le recomand cu plăcere, mai ales că nu sunt scumpe și în plus primiți și șervețele cu care puteți înlătura resturile de ceară.

* epilatorul: momentan dețin un vechi Philips, insa e pe cale să îl schimb. Epilatul cu eplatorul este una dintre metodele mele favorite, alaturi de ceară. Efectele sunt de durată, deși am observat că părul nu crește tot odată, la fel ca în cazul cerii.De dureros e dureros, însă vă obișnuiți, iar mai nou sunt multe epilatoare cu diverse accesorii.

Revenind la epilare, eu va sfătuiesc să o faceți după baie, atunci cînd porii sunt deschiși.Am citi într-o carte că e bine să ne epilăm imediat după menstruație, căci părul ar crește mai încet.Sincer, mie mi se pare că au dreptate…

Reclame

6 răspunsuri »

 1. Eu citisem ca nu prea e indicata epilarea imediat dupa baie pentru ca firul de par e mai fragil si e posibil sa-l rupi atunci cand vrei sa-l smulgi.

  Succes si la cat mai multe articole de calitate 🙂

 2. Hello,

  Cea mai buna metoda de epilare cred ca este aparatul de incalzit ceara. Dai un ban pe aparat, ulei, benzi si rezerve de ceara (nu ca ar fi foarte scumpe) si te-ai scos 😀

  • Sa stii ca si eu m-am gandit la aceasta varianta inainte de a-mi achizitiona epilatorul. Cu bezile de ceara rece ma impacam destul de bine, insa groaza mea reprezenta momentul cand trebuia sa trag banda.
   De multe ori nu trageam bine ori ma ”blocam” la jumatatea benzii si ramaneam cu niste urme de minune..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s